Hei senioriopettaja!

 

Tässä jäsentiedotteessa on

  • Amos Rexin Egypti näyttelyn etäopastus
  • V. 2021 vuosikokouksen järjestelyt ja aikataulut

Tämä vuosi näyttää jatkuvan saman epävarmuuden parissa kuin viime vuosikin. Osallistumisrajoitukset ja julkisten tilojen suljettuna pysyminen tarkoittaa edelleenkin sitä, että emme voi kokoontua ja tavata toisiamme. Rokotustenkin aikatauluista ei vielä ole tietoa. Digiloikka on otettu ja nyt toistaiseksi yhdistys toimii pääasiassa verkossa. Toivotaan, että tämä vaihe loppuu mahdollisimman pian.

1)Amos Rex -Egyptin loisto – Viimeiset suuret dynastiat

Suuri muinaisen Egyptin näyttely vie sinut aikamatkalle tuhansien vuosien taa faraoiden Egyptiin. Näyttely on samanaikaisesti kahdessa paikassa: Helsingin Amos Rexissä sekä Tallinnan Kumu-taidemuseossa. Harvinainen kaksiosainen näyttely pohjautuu Italiassa toimivan Museo Egizion kokoelmaan, joka on suurin muinaisen Egyptin taiteen ja kulttuurin kokoelma Egyptin ulkopuolella.

Amos Rexissä pääset tutkimaan entisaikojen egyptiläisten vuodenkiertoa, maailmankuvaa, uskontoa ja valtiorakennetta sekä ihmisten käyttämiä tavallisia arkiesineitä. Näyttelyssä on esillä muun muassa ikiaikaisia sandaaleja, vanhoja verokuitteja ja kuolleiden kirjoja. Jokaisella näyttelyn esineellä on oma ainutlaatuinen tarinansa. Arkeologisten kaivausten paljastama rikas kulttuuri näkyy arjessamme yhä: esimerkiksi 365 päivän kalenteri, jossa vuosi jaetaan 12 kuukauteen, oli käytössä jo muinaisessa Egyptissä. Ei siis ole ihme, että Egyptin loisto ei himmene, vaikka vuosituhannet kuluvat.

Sisältövaroitukset: näyttelyssä käsitellään kuolemaa. Esillä on muumioituja vainajia.

Olemme varanneet Egyptin loisto näyttelyyn etäopastuksen 17.2.2021 klo 14.00. Osallistuminen tapahtuu netin kautta ja Zoom alustustalla. Ilmoittaudu osallistumisestasi torstaihin 11.2.2021 mennessä, joko vastaamalla tähän viestiin tai puh. 0400 522422/tekstiviesti.  Linkki ja ohjeet osallistumiseen lähetetään sähköpostiisi viimeistään 15.2.2021. Etäopastus toteutetaan Zoom-alustalla. Tietokoneella osallistuttaessa Zoomia ei tarvitse ladata vaan opastukseen voi liittyä selaimen kautta. Älypuhelimella tai tabletilla osallistumista varten kannattaa ladata ilmainen Zoom-sovellus valmiiksi laitteellesi. Etäopastusta ei saa taltioida. Lisätietoja osoitteessa www.amosrex.fi.  

Ryhmään mahtuu 35 henkilöä ja tämä retki Egyptin loistoon on maksuton. Tutustutaan vaivattomasti hienoon näyttelyyn kotoa!

2)V. 2021 vuosikokous

Tässä on ensi tietoa tämän vuoden vuosikokouksen järjestelyistä.

OAJ/OSJ on ohjeistanut vuosikokousten pitämiseen etänä. OSJ:n ohjeet vuosikokouksen pitämiseen/Yhdistystiedote 1/2021 ovat:

”Yhdistysten vuosikokoukset OAJ suosittelee kaikille jäsenyhteisölleen kevään kokousten järjestämistä etänä. Suosittelemme, että myös OSJ:n paikallisyhdistykset järjestävät omat vuosikokouksensa etäyhteyksiä hyödyntäen. Vuosikokousta voi siirtää, jos se järjestetään etäyhteyden kautta: Eduskunnan hyväksymä poikkeamislaki mahdollistaa vuosikokouksen siirtämisen säännöistä poiketen myöhempään ajankohtaan, jos kokous järjestetään etäyhteyden kautta.

Läsnäolokokousta ei voi siirtää: Jos kokous järjestetään perinteisesti lähikokouksena, tulee kokous pitää yhdistyksen sääntöjen mukaisena ajankohtana”.

Sääntöjen mukaan vuosikokous pidetään tammi-helmikuussa hallituksen määräämänä päivänä. Voimassa olevat kokoontumisrajoitukset ja julkisten tilojen kiinnioleminen tarkoittavat, että helmikuun aikana vuosikokousta normaalina läsnäolokokouksena ei voida pitää. Hallitus päätyi ratkaisuun, että v. 2021 vuosikokous pidetään etäyhteytenä Teams sovelluksen kautta torstaina 25.3.2021 klo 14.00. Tähän vuosikokoukseen voi myös osallistua valtuuttamalla toinen henkilö. Samoin, mikäli tuntuu turvalliselta, osallistua kokoukseen yhdessä toisen senioriopettaja kollegan kanssa.

Hallitus päätti myös, että kokousta edeltää ns. harjoituskokous torstaina 11.3.2021 klo 14.00.  Silloin on kaikilla halukkailla mahdollisuus harjoitella Teams-etäyhteyden käyttöä ja kokoukseen osallistumista sekä kokouksen menettelytapoja. Tässä harjoituksessa on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja testata omaa Teams-yhteyttä.

Helmikuussa tulee ohjeet harjoitus ja varsinaiseen vuosikokoukseen ilmoittautumiseen.

 

3) Arto Eriksson sai OSJ:n pronssisen ansiomerkin toiminnastaan Keski-Uudenmaan senioriopettajien pitkäaikaisena hallituksen jäsenenä. Kotisivuilla http://k-usenioriopettajat.osj.fi/kuvat on muutama kuva, kun Arto yllätettiin ansiomerkin luovuttamisella.

 

4) Järvenpääläiset jäsenet

Järvenpään kaupunki kysyy hyvinvoinnista, arjen turvallisuudesta ja osallisuuden kokemuksista kaupunkilaisilta.

Kyselyn tulokset raportoidaan keväällä 2021 valtuustolle annettavassa laajassa hyvinvointikertomuksessa.

Hyödynnämme tuloksia kaupungin hyvinvointia edistävän toiminnan suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Kerro meille, miten sinä voit ja miten me Järvenpäässä voimme osaltamme edistää hyvinvointiasi.

Kysely on avoinna 7.2.2021 asti.

Viethän viestiä eteenpäin omassa verkostossasi, jotta saamme mahdollisimman laajan vastaajamäärän.

Linkki kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/2A29C16BB9B784C3

 

5) Kevätkauden ohjelmaa joudutaan nyt rakentamaan pala palalta. Kunhan saamme paloja kohdalleen, niin jäsentiedotteissa kerrotaan niistä. Varma pala on maanantai aamujen kävelyt Järvenpäässä. Lähdemme klo 10.00 torilta, kulloinenkin lenkki päätetään tuolloin. Tule mukaan!

 

Talvi on puolessa ” Paavo on talven puoliväli, johon mennessä puolet lumista on satanut.” Joten jokunen hiutale sitä vielä ...”

Hyvää vointia ja terveyttä kaikille

 

Keski-Uudenmaan senioriopettajat ry

 

Annikki Ahlqvist                                                                                   Hilkka Vähäoja

 

puheenjohtaja                                                                                      sihteeri

0400 522422                                                                                       0500 460549

annikki.ahlqvist@gmail.com                                                                 vahaoja.hilkka(at)gmail.com                    

 

 

 

Hyvää alkanutta vuotta kaikille keskiuusimaalaisille senioriopettajille!

 

Tämäkin vuosi alkaa savolaisittain – voip olla tai sitten ei. Toimintaa suunnitellaan ja toteutus on aika lailla epävarmaa.

Varmaa on kuitenkin se, että

  • maanantaina 11.1.2021 klo 10.00 Järvenpään torilta lähtee jälleen kävely. Teemme noin 1 h mittaisen lenkin. Ilmojen salliessa kävelemme joka maanantai. Tule mukaan
  • Keravan kävelyistä ilmoitetaan seuraavassa jäsentiedotteessa

Tämän vuoden ensimmäinen jäsentapahtuma on maanantaina 18.1.2021 klo 14.00. Silloin Annikki A näyttää Etelä-Afrikan matkan kuvia. Tapahtuma on Teamsin kautta välitettävä.  Ilmoittaudu sähköpostilla kusenioriopet(at)kusenioriopet.onmicrosoft.com tai vastaa tähän viestiin. Lähetän sunnuntai-iltana 17.1.2021 linkin, jonka kautta pääsee osallistumaan tuohon kuvien katseluun.

 

 

Hyvän vuoden terveisin

Keski-Uudenmaan senioriopettajat ry

 

Annikki Ahlqvist                                                     Hilkka Vähäoja

puheenjohtaja                                                       sihteeri

0400-522422                                                          0500-460549

 

 

 

 

 

Seuraava jäsentiedote tulee lähiaikoina.  Seuraa yhdistyksen kotisivuja http://k-usenioriopettajat.osj.fi, Siellä on päivitettynä tulevat tapahtumat.

 

 


 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


 

 

 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry,
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki
020 748 9678 / 020 748 9736
seniorit(at)oaj.fi

www.osj.fi

Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.

Toimiston numeroihin soitettaessa puheluiden hinnat ovat seuraavat:
soitettaessa kiinteän puhelin-verkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 6,55 snt/min
soitettaessa matka-viestinverkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 18,05 snt/min.